Residence Remodel
Location & Year: Houston, TX - 2003 An artist and his wife owned a modest house in a historic neighborhood
developed in the 1930s. They needed a studio space and a garage
and were hoping for a screened area for dining. The studio is designed
to sit on the second floor of the garage/screened porch, with the entire
length of the northern fa├žade clad in polygal to allow a softened light
to flood the studio. Its program also demanded a frugal division
of space. The water closet/shower area is compactly integrated into the
room, much like on a ship. The studs that define the shower were left exposed on the studio side to accommodate bookshelves. Walls enclosing
the bath were designed not to require a door, allowing for more usable
wall space.

Copyright (C) 2014 leslie elkins architecture.